baby osteopathie


De zwangerschap of de bevalling zelf kan aanleiding zijn voor klachten bij baby’s.
Denk aan een weeën-storm, weeën-opwekkers, stuitligging, een vacuüm-verlossing, snelle of moeizame bevalling, of door lang vast te zitten in het geboortekanaal. 
Dit kan belastend zijn voor het lichaam van de baby, doordat de baby meer druk heeft moeten opvangen. Met name bij het bekken, de rug, de nek en de schedel kan dit zorgen voor spanning en pijn op bepaalde plekken in zijn/haar lijfje, soms met een voorkeurshouding, veel huilen onrust of slecht slapen tot gevolg.  
Osteopathie is een veilige behandelmethode voor baby’s die deze klachten en bewegingsbelemmeringen wegneemt. 


Verder kan osteopathie helpen bij de volgende klachten: 

·      Veel en lang huilen 
·      Reflux 
·      Darmkrampen, winderigheid en buikpijn 
·      Overstrekken 
·      Voorkeurshouding 
·      Slaapproblemen, Slecht slapen (moeilijk in slaap komen, snel wakker) 
·      Onrust 
·      Problemen bij het voeden, niet goed kunnen zuigen/slikken 
·      Na de behandeling van een kort tongriempje 

Staat de klacht hier niet bij, neem dan contact op. Ik bekijk graag hoe ik jou en je baby (alsnog) kan helpen 


Tijdens het intake gesprek zal ik vragen stellen over de zwangerschap en de bevalling om een beeld te krijgen van de klachten en de mogelijke oorzaak. 
Daarna onderzoek ik het lijfje van je baby om spanning en verminderde beweeglijkheid op te sporen. 
De behandeling bestaat uit zachte, subtiele technieken die lijken op massage, of soms alleen op aanraking. Door de behandeling kan je de natuurlijke beweeglijk­heid terug­geven en het lichaam laten ontspannen van jouw baby 


De meeste baby’s ervaren de behandeling als aangenaam en reageren door rustiger te worden of in slaap te vallen. Toch kan het ook zijn dat je baby het op sommige momenten eventjes lastig krijgt: niet alleen de blokkade in het lichaam kan vrijkomen, vaak komt ook de ‘herinnering’ vrij aan het moment waarop de blokkade zich manifesteerde (bijvoorbeeld bij een moeilijke bevalling), met alle emoties van dien.
Echter ervaren veel ouders dat hun baby veel rustiger is na de behandeling. Soms treedt er eerst even een verergering als reactie op (huilen, teruggeven of onrust). Meestal verdwijnt deze spontaan in de loop van de daaropvolgende dag. 

Aantal behandelingen 

Hoe vaak je terug moet komen hangt af van de klachten, maar meestal zijn drie tot zes consulten genoeg. Vaak zit er één of twee weken of langer tussen de afspraken, zodat het lichaam van je baby de tijd krijgt om te reageren op de behandeling en zichzelf te herstellen.


Ik raad aan de baby gevoed mee te nemen. U kunt ook flesvoeding meenemen. Dit kan tijdens de behandeling soms handig zijn. 


  • Was de geboorte van je baby stressvol of zit je kindje niet lekker in zijn-haar vel maak dan zo snel mogelijk een afspraak. 
  • Zijn er geen dringende klachten maar wil je wel graag je kindje laten nakijken op mogelijke spanningen?? Dan is het prima een afspraak te maken tegen de periode dat je baby zo’n 6 weken oud is. 

 

Is het veilig? 

Osteopathie is een veilige behandel­methode voor pasgeborenen. Na het eerste onderzoek beoordeelt de osteopaat of hij de klachten van je baby kan behandelen. Als blijkt dat je er eerst/ook door een arts naar moet laten kijken, zal hij dit aangeven.  Osteopathie is namelijk nooit een vervanging van reguliere geneeskunde, maar werkt er aanvullend op. Er wordt gewerkt met subtiele, zachte technieken, die het lichaam niet belasten. 

  • Consult osteopathie baby's en kinderen  €98,- 
  • vanaf 01-01-2024  €98,-