Wat is Osteopathie? 

Osteopathie is een manuele geneeswijze met het uitgangspunt dat het lichaam als eenheid wordt benaderd.
 
Alles in het lichaam heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren, van spieren en gewrichten tot bloedvaten en ingewanden.
De klachten en de plaats waar de osteopaat behandelt zitten niet per se op dezelfde plek, soms lijkt het dat ze niets met elkaar te maken hebben. Maar ze zijn toch via verschillende weefsels met elkaar verbonden.
In het lichaam staat immers alles met elkaar in verbinding.

Een osteopaat is getraind om bewegingsverlies te voelen en te bepalen of  hierdoor jouw klachten mogelijk worden veroorzaakt. Bewegingsverlies kan worden behandeld om de klacht positief te beïnvloeden.
 
Een osteopaat neemt de tijd om goed naar je te luisteren en om je te onderzoeken.
 

hoe ga ik te werk?

Een osteopatisch behandeltraject is opgebouwd uit intake, onderzoek en behandeling. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klachten. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig om verbetering van de klachten te voelen.
De behandelingen worden om de 3 tot 6 weken ingepland, afhankelijk van de ernst van de klacht.  Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen waarbij er meer of minder behandelingen nodig zijn. Dit vindt altijd in overleg plaats.

Het consult kan je bij voorkeur via pin voldoen na afloop van de behandeling.  Vervolgens krijg je een factuur via de mail, die je bij de zorgverzekeraar kunt indienen (indien aanvullend verzekerd).

 Een bezoek aan een osteopaat duurt een half uur tot een uur. Na de behandeling kan je korte tijd last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid of een tijdelijke verergering van de klacht. Het advies is daarom na de behandeling rustig aan te doen. Wacht met van fanatiek sporten liever tot de volgende dag. 

bij Welke klachten kan osteopatische behandeling zinvol zijn? 

De klachten waarmee je terecht kunt bij de osteopaat zijn heel divers. 
Veel mensen met chronische rug- of nekpijn hebben baat bij behandeling door een osteopaat. 

De meest voorkomende klachten zijn:
Rug- en nekklachten
Buikklachten
klachten tijdens de zwangerschap
Klachten bij baby’s (bijvoorbeeld : huilbaby, reflux, voorkeurshouding )
Hoofdpijn
Maar de lijst van klachten waarbij een osteopaat kan helpen is nog veel langer. Ook bijvoorbeeld bij migraine, whiplash, slechte darmwerking. Ook bij klachten waarbij er soms gezegd wordt: "daar moet je mee leren leven", kan een behandeling door een osteopaat zinvol zijn. 

Neem contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

 

is een VERWIJZING van de HUISARTS nodig?

Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken bij de osteopaat. Klik hier voor het maken van een afspraak. 

Vergoeding door ziektekostenverzekering

Osteopathie wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Het is raadzaam bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.
Bij sommige verzekeraars valt osteopathie onder ‘alternatieve bewegingsleer’ ‘alternatieve geneeskunde’ of ‘oefentherapie’. Neem contact op met uw verzekeraar voor de exacte voorwaarden. 


Vergoedingen osteopathie per verzekeraar: